Möte och rallylydnad

Hej! Idag kom Karin hit med hennes hund Tassie. Vi hade först ett möte om Tassportalen sen åkte vi till Tyresö BK för att träna. Jag och Wixy tränade inte så mycket men det lilla vi gjorde gick väldigt bra och Wixy var väldigt glad att få träna. Vi visade även Karin hur man gör några moment i rallylydnad. Vilket jobbigt ord rallylydnad är att skriva föresten och svårt också.

bild

Mer träning på Tyresö BK

På eftermiddagen åkte jag och mamma till Tyresö BK för att träna lite. Mamma tränade lydnad med Toy. Jag hade bestämt att Wixy skulle få ta det lite lugnt idag (det är inte hennes melodi direkt) så vi tränade bara lite. Vi hade en mycket bättre känsla idag än vad vi hade igår på träningen. Idag var det riktigt kul och Wixy gjorde momenten som vi tränade på väldigt bra. Vi fortsatte att träna på snurr under gång och helt om ifrån varandra på båda sidor. Vi tränade också på fotgående på högersida med olika störningar. De störningarna var bland annat: godis på marken, leksak på marken eller att jag har en leksak i handen. Men som sagt så tog vi det lite lugnare idag så när det kändes som allra bäst så slutade vi träna, för att avsluta på topp!

bild bild

En långpromenad i det vackra vädret

Ja jag pratar mycket om vädret, men vi bor faktiskt i Sverige och här är vädret alltid ett hett samtalsämne (tillskillnad från temperaturen). Fåglarna kvittrade väldigt mycket, det var helt vindstilla och solen stod högt upp på himlen. Det var så varmt att jag fick knyta tjocktröjan runt midjan och ta av vantarna. Men så här på våren, när solen precis börjat värma finns det en fara ute i naturen för våra små fyrfotade vänner. Nämligen huggormarna. En ständig skräck i bakhuvudet, speciellt märkbar på dagar då solen lyser starkt och varmt. Idag såg jag inga huggormar och promenaden var trevlig och härlig. Hundarna sprang runt och pysslade med pinnar, något som de älskar att göra. Wixy hoppade upp på alla stenar hon kunde hitta, för att få godis.

bild bild bild bild bild bild

Väl hemma fick hundarna en varsin äggula med lite knäckebröd. Båda tycker att det är väldigt gott.
bild

Tokigatollarna.com

Här har det hänt grejer! Nu har jag bytt domännamn från tokigatollarna.wordpress.com till tokigatollarna.com. Adressen omdirigeras av sig självt till den sidan och nu blir det förhoppningsvis lite lättare att komma ihåg.

Idag var vi åter igen och tränade på Nacka BK. Det var mycket folk där då de hade kurs så det var mycket störning vilket var jätte bra träning. Det låg också mycket godis på planen. Wixy fokuserade mycket på godiset och hon hade svårt att koncentrera sig. Så jag gjorde enkla övningar som jag vet att hon klarar av när det var så mycket störning på planen. Fler störningar i form av godis ska in i träningen nu eftersom det där var så svårt. Det gäller att hålla fokus oavsett vad som sker runtomkring.

Två bilder från igår, eftersom jag glömde kameran hemma idag. 

bild bild

För övrigt så händer det grejer på Tassportalen. Nu är vi åtta bloggare där vilket är jätteroligt. För att läsa mer om våra bloggare och besöka dem, kika in här.